•  Dashboard
  • Sign In
 
 

Waterco team is home for Christmas

Wednesday, 04th January 2017

Bing Crosby’s festive classic I’ll be home for Christmas has a special meaning for the Waterco team this year, as they celebrate their return “home” in time for the festive season following the devastating fire that destroyed the company’s Rydalmere, Sydney office in January 2015.

“We’re thrilled that just 21 months after the fire that gutted our head office building we were able to move back in,” says Bryan Goh, Waterco group marketing director. “Our building is now better than ever, which is a great outcome for both customers and staff.

“Thanks to the support of our wonderful staff, customers, suppliers, Steadfast I C Frith and our insurer VERO we remained 100 per cent operational from virtually day one after the fire. However, it was a great feeling for all of us to return ‘home’.”

That new home, designed by top Sydney’s architects, Studio CCP Associate Santo Talarico, includes state-of-the-art facilities that will take the company well into the future. “While we would have preferred not to have had the inconvenience and distress that accompanied losing our previous building, we are now looking at the positive outcomes that resulted,” Bryan explains.

“Our engineering department is among the beneficiaries, with a fully-tooled workshop, offices and sound testing facilities for products. Research and development of cutting edge products has always been at the forefront of Waterco’s business, and these new facilities will really enhance the capabilities of our engineering team.”

The large new showroom displays Waterco’s huge product range to advantage, while allowing customers to view everything in comfort. Products are showcased on slat walls, plinths and slat pergolas, while windows adorned with applique transfers depicting the recognisable Waterco splashes, allow plenty of light into the space.

Waterco’s belief in providing healthy lifestyle opportunities for staff and doing its bit for a healthy planet is also reflected in the new building’s design. Not only is there low carbon footprint LED lighting throughout, there is a fully functioning gymnasium, as well as breakout areas on the ground and first floors for staff to discuss business over a relaxing coffee with their customers.

“We have also taken a modern approach to the furniture, workstations, training facility, boardroom and three meeting rooms,” Bryan says “Staff in the administration area will be surrounded by 114 pot plants to take a little of the stress out of the day, while customer service has been designed to encourage a team environment.

“We look forward to welcoming our clients and partners to celebrate our homecoming in the near future.”